VARUKORG (0)

Design med kunglig harmoni

Ny bordsduk inför det kungliga bröllopet den 13 juni. En unik bordsduk som du varken behöver stryka eller mangla.
2015-05-24 17:00:00

Design med kunglig harmoni

Till det kungliga bröllopet den 13 juni har vi tagit fram en ny unik hellinneduk med inspiration från Båstad och med en mangelfri struktur, säger Per Dahlqvist, ägare och VD på Vävaren i Båstad.

Vi har gett duken namnet Harmoni. Namnet ska ge en association till naturens samklang i Skåne och om hur vi som familj kan skapa omtanke i vardagen. Detta tillsammans med den mjuka linnekänslan skapas en bordsduk fylld med harmoni, fortsätter Per Dahlqvist.

Intresset för det dukade bordet, känslan för måltiden och den moderna familjens svåra val kring livspusslet har hjälpt oss kring designen, säger Per Dahlqvist. Vi ville skapa en bordsduk som kan användas ofta och både till vardag och fest. Samtidigt slippa alla måsten kring skötsel och mangling. Locka fram enkelheten och glädjen i dukningen på samma gång som den höjer upplevelsen kring måltiden för hela familjen eller gästerna. Vi behöver bli lite mer sydeuropeiska kring dukningen, låt det gärna vara lite skrynkligt, böljande och festligt, fortsätter Per Dahlqvist.

Utmaningen har varit att ta fram en lättskött linnekvalité. Med hjälp av konstruktionen som ger vävens struktur och linets goda egenskaper skapades en produkt som varken behöver manglas eller strykas, säger Anna Severinsson, textildesigner

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.