Vykort på väveriet Vykort på väveriet Vykort på väveriet Vykort på väveriet Vykort på väveriet Vykort på väveriet från 1960-talet

Det började redan 1949

Det var då som Åke Holmström bestämde sig för att bygga en vävsal och installera vävmaskiner i Boarp, strax utanför Båstad. Något år tidigare hade han vävt mattor i en närliggande lada, men byggnaden brann ner och alla maskiner förstördes. I de nya lokalerna satsade Åke på linnetyger istället för mattor och Vävaren i Båstad var fött. Ryktet om de vackra tygerna spred sig, affärerna blomstrade och 1964 byggdes lokalerna ut med en ny butiksdel.

70 år senare...

Nuvarande ägare familjen Dahlqvist driver väveriet i samma anda som Åke. Alla produkter vävs i 100 % lin och all produktion är i Båstad.

Vi väver alla våra produkter i hellinne. Det är vi enormt stolta över. Man skiljer nämligen mellan hel- och halvlinne och Vävaren i Båstad har alltid bara använt rent lin i varpen. Rent lin ger en unik lyster som inte återfinns i något annat material och som dessutom står sig. Styrkan i tyget blir fantastisk och därför lever hellinneprodukter så länge.
Väveriet har funnits på samma plats sedan 1949, vilket gör oss till Sveriges äldsta hellinneväveri och numera det enda linneväveriet i Skåne. Med kunder som blir allt mer engagerade i miljövänliga textilier och som uppskattar lokala leverantörer har vi en given plats även i framtidens linnehistoria.
För oss är det en självklarhet att behålla både all vävning och sömnad i Sverige. Det ger oss full kontroll över kvaliteten och möjlighet att väva efter beställning. Vävning är ett viktigt hantverk och vårt mål är att ännu fler ska upptäcka linets alla fördelar.

En mängd variation av både linnevaror, färger och mönster

Vi fungerar som en unik lokal leverantör av hemtextilier såsom bordsdukar, löpare och servetter, sänglinne, handdukar, badlakan m.m. Våra kunder är engagerade och uppskattar lokal- och miljövänlig produktion. Företag, hotell, kyrkor och restauranger tillhör våra återkommande beställare, men också privatpersoner som verkligen älskar lin. Precis som vi.

Vi måttanpassar bordsdukar och löpare

Det som gör just linneduken känd är att dukarna oftast ärvs i generationer.

Hos oss hittar ni färdigsydda dukar och löpare med både klassiska och nya mönster i olika kulörer. Har ni specifikt önskemål på dukens eller löparens längd så syr vår sömmerska upp rätt längd åt dig.

Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen